Reviu. Portal de ressenyes sobre pisos

Imaginea din antet
Watch video
Finished 22 / 06 / 2024
Funded!
Received
€ 18.709
Minimum
€ 11.224
Optimum
€ 18.224
402 Co-financiers
Channel
 • Contributing € 15

  Correu d'agraïment

  -Correu personalitzat d'agraïment de l'equip de l'IDRA per contribuir a que estiguem un pas més aprop de fer realitat el portal

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 15€ la teva despesa real serà de 3€. Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 66 Co-financiers
 • Contributing € 25

  Clauer Reviu

  -Kit de supervivència llogatera del comitè expert de Reviu, directament a la teva bústia amb la nostra Newsletter
  -Clauer de Reviu

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 25€ la teva despesa real serà de 5€. Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 92 Co-financiers
 • Contributing € 35

  Samarreta i clauer Reviu

  -Samarreta personalitzada
  -Clauer de Reviu
  -Kit de supervivència llogatera del comitè expert de Reviu, directament a la teva bústia amb la nostra Newsletter

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 35€ la teva despesa real serà de 7€. Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 61 Co-financiers
 • Contributing € 50

  Totebag IDRA, clauer Reviu i 2 places a l'acte d'inauguració

  -Reserva de dues places a l’acte d’inauguració de Reviu amb monòlegs de dues persones conegudes
  -Totebag d'IDRA
  -Clauer de Reviu
  -Kit de supervivència llogatera del comitè expert de Reviu directament a la teva bústia amb la nostra Newsletter

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 50€ la teva despesa real serà de 10€ . Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 59 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Assessoria sobre lloguer, 2 places a l'acte d'inauguració i samarreta Reviu

  -Assessoria sobre què has de saber quan busques pis de lloguer a Barcelona
  -Reserva de dues places a l’acte d’inauguració de Reviu amb monòlegs de dues persones conegudes
  -Samarreta personalitzada
  -Kit de supervivència llogatera del comitè expert de Reviu, directament a la teva bústia amb la nostra Newsletter

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 100€ la teva despesa real serà de 20€ . Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 18 Co-financiers
 • Contributing € 200

  2 places a l'acte d'inauguració, 2 samarretes Reviu i Totebag IDRA

  -Reserva de dues places a l’acte d’inauguració de Reviu amb monòlegs de dues persones conegudes
  -Kit de supervivència llogatera del comitè expert de Reviu, directament a la teva bústia amb la nostra Newsletter
  -Totebag d'IDRA
  -2 samarretes personalitzades
  -Contribució solidària

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Aportant 200€ la teva despesa real serà de 62,5€ . Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 05 Co-financiers
 • Contributing € 500

  Reconeixement a un espai de visibilitat del projecte

  [Per organitzacions]

  -Reconeixement a un espai de visibilitat del projecte
  -Contribució solidària

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 03 Co-financiers
 • Contributing € 1.000

  Xerrada IDRA i reconeixement a un espai de visibilitat del projecte

  -Reconeixement a un espai de visibilitat del projecte
  -Xerrada IDRA sobre habitatge
  -Contribució solidària

  Recorda que la teva aportació pot desgravar-se! Descobreix-ho aquí: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 01 Co-financiers

About this project

Opinions de pisos reals

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Desenvolupament tecnològic del portal - Afegir imatges a les ressenyes dels pisos
Actualment el portal es troba en un estat de desenvolupament molt inicial. Cal una última fase de desenvolupament abans de poder-lo posar en marxa, que inclou el perfeccionament de les funcionalitats incloses fins ara al portal i l'agregació d'aquelles restants que fins el moment no s'han pogut desenvolupar. Entre elles, volem incloure la possibilitat que les persones usuàries afegeixin imatges a les seves ressenyes per a que aquestes siguin més visuals.
€ 2.000
Desenvolupament tecnològic del portal - Afegir una pàgina de consells
Un altre element que resta per afegir és una pàgina integrada dins el portal on les persones usuàries puguin accedir a consells i recursos pràctics sobre com sobreviure a la jungla del lloguer a Barcelona
€ 2.000
Desenvolupament tecnològic del portal - Cercador d'immobiliàries
Per fer del portal una eina més útil, volem afegir-li un cercador que permeti buscar directament les immobiliàries pel seu nom, de manera que es puguin llegir totes les ressenyes que aquesta tingui acumulades.
€ 6.000
Despeses de gestió
Comissió bancària i despesa de Goteo
€ 1.224
Needs Material Minimum Optimum
Campanya comunicativa
Per tal que el portal arribi al màxim de persones llogateres possibles i tingui impacte, serà necessària una campanya comunicativa que permeti explicar el nostre projecte i aconseguir que comenci a haver-hi un gruix de ressenyes important. Fins el moment s’ha realitzat un primer plantejament a nivell comunicatiu, amb l’elaboració d’un pla de comunicació, fent una primera aproximació a quin serà l’argumentari principal i la identitat gràfica definitiva del portal, així com la identitat visual.
€ 5.000
Recollida de ressenyes
Paral·lelament, hem establert un seguit d’objectius enfocats al creixement del portal i a la recollida de reviews, per tal que aquest es pugui anar coneixent i esdevenint una eina útil. Es pretén contractar un equip de persones específic per a realitzar una recollida massiva de ressenyes al territori i per a generar aliances amb actors del cooperativisme i més enllà que ens apropin a l’objectiu de construir un producte digital exitós, ja que l'èxit d'aquest dependrà en gran mesura de que les persones usuàries s'animin a deixar ressenyes pròpies.
€ 1.500
Despesa d'enviament de recompenses
Aquest import anirà destinat a generar i enviar les recompenses detallades al Goteo
€ 500
Total € 11.224 € 18.224
Necessary
Supplemental

General information

A l'IDRA fa temps que estem treballant en una eina que creiem molt necessària i per fi ho podem explicar: REVIU, un portal d’habitatge per compartir i buscar ressenyes de pisos a Barcelona. Una plataforma online amb informació sobre la comunitat de veïns, la zona, el propietari i la immobiliària. Tot de forma anònima.

A l'hora de buscar pis anem totalment a cegues, ja que només hi ha la informació dels anuncis que les immobiliàries pengen als grans portals. A diferència del que passa amb la resta de béns i serveis, amb l'habitatge hi ha una enorme opacitat, perquè els usuaris no tenen veu. En teoria tenim dret a saber coses com quant pagava l'anterior persona, si li van tornar la fiança o quin tracte va rebre, però la realitat és que això no es compleix.

Amb aquest projecte, volem fomentar la transparència i la rendició de comptes en l'ácces a l'habitatge, superant l'asimetria d'informació que actualment caracteritza el mercat de l'habitatge. Es tracta de canviar les regles del joc.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El portal, associat amb el cadastre, permet cercar adreces a Barcelona i veure les ressenyes que altres persones usuàries han deixat, amb la següent informació:

 • Qualitats del pis (llum, temperatura, soroll, serveis i manteniment)
 • Preu del pis
 • Tracte de la immobiliària i/o del propietari
 • Comunitat de veïns i condicions de l'escala (quin perfil de persones hi viu, si hi ha pisos turístics, etc.)
 • Zona (300m2) i serveis pròxims

El portal també comptarà amb una pàgina complementària amb recursos pràctics, consells i vídeos explicatius sobre tot tipus d'informació relativa al lloguer d'habitatges a Barcelona; des de "què implicarà la nova llei de regulació del preu dels lloguers" fins a "tot el que has de saber per buscar pis a Barcelona".

L’objectiu de Reviu és promoure la transparència i la informació entre persones llogateres i propietàries d’habitatges en lloguer, assegurant el compliment de les normatives actuals i contribuint a la no especulació dels preus ni a abusos de cap mena.

localhost-3000-2-.png

Why this is important

És un projecte innovador que respon a un gran repte urbà: no existeix cap portal d’habitatge que treballi amb criteris de simetria, utilitzant la informació i valoracions aportades per totes les persones usuàries.

L’articulació d’aquesta aplicació digital pionera amb els actors locals permetrà generar una nova comunitat digital, amb un model de governança compartit, que transformarà la relació amb l’habitatge i la ciutat.

En els darrers anys, hem estudiat el mercat de lloguer i hem descobert problemes molt greus.

 • Quan no hi ha tracte directe amb el propietari i ha intermediació d’una immobiliària, hi ha més possibilitats que augmenti el preu.

 • Els grans propietaris també tendeixen a pujar el lloguer més que els petits.

 • El 59% de les cases pateixen almenys tres problemes que ningú resol. El més habituals són el mal aïllament tèrmic, necessitat de reformes, i humitats i finestres en mal estat.

Les persones que viuen a Barcelona són el principal destinatari d’aquest projecte tecnològic, que pretén revertir l’experiència usuària en la cerca d’habitatge i millorar l’accés a través de la possibilitat de compartir ressenyes.

localhost-3000-.png

Team and experience

Aquest projecte és el resultat directe de l’experiència pràctica i de la recerca aplicada sobre el sistema d’habitatge i el mercat immobiliari que fa anys que desenvolupem a l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA, anteriorment conegut públicament com a La Hidra Cooperativa), a partir de la cooperació amb actors molt diversos (universitats, cooperatives i entitats del sector de l’habitatge).

El projecte de desenvolupament del portal compta actualment amb un equip inicial de 4 persones, vinculades principalment amb la recerca, la intervenció en el camp de l'habitatge i el desenvolupament de software.

captura-de-pantalla-2024-03-14-170724.png

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.