Moneda Social a l'institut

Imaginea din antet
Watch video
 • Contributing € 10

  Manual d'implementació de la moneda social en centres de secundària

  Documents generats a partir de l'experiència del projecte que puguin ser útils per la difusió i implementació del procés

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 15

  Lot de monedes del projecte

  Monedes simbòliques creades per l'alumnat del centre

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 15

  MANUAL D'IMPLEMENTACIÓ + SESSIÓ EXPLICATIVA

  Entrega d'arxius digitals amb el Manual d'Implementació del projecte de moneda Social i una sessió personalitzada per explicar el funcionament i resoldre possibles dubtes.

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 20

  MANUAL D'IMPLEMENTACIÓ + LOT DE MONEDES DEL PROJECTE

  Edició especial del manual i lot de monedes, tot elaborat per l'alumnat del centre.

  > 04 Co-financiers
 • Contributing € 25

  MANUAL D'IMPLEMENTACIÓ + SESSIÓ EXPLICATIVA + LOT DE MONEDES

  Entregarem el Manual d'Implementació del projecte de moneda social i farem una sessió personalitzada per explicar el funcionament i resoldre possibles dubtes. A més oferim un lot de Monedes!!

  > 01 Co-financiers
 • Contributing € 50

  INVITACIÓ A LES JORNADES DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE + LOT DE MONEDES + MANUAL

  Participar a una jornada sobre el projecte + els àpats + manual d'implementació + lot de monedes + suport personalitzat presencial per a la implementació a un altre centre.

  > 11 Co-financiers

About this project

A l'Institut Manresa Sis volem generar un Manual i posar en funcionament una prova pilot d'implementació de Moneda Social als centres educatius

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Assegurança
Assegurança per totes les persones col·laboradores
€ 300
Mètodes de pagament i gestió del saldo
Necessitarem gestionar el circuit de moneda social amb moneda convencional i portar la comptabilitat.
€ 250
Maquinaria per la producció
Aquest apartat del pressupost va destinat a l'obtenció de maquinaria (arreglar forn ceràmica, impressora 3D, ...) i material per les produccions artístiques ( pintures, micròfons, fang,...)
€ 1.050
Needs Material Minimum Optimum
Materies primeres per als projectes
El projecte necessita de matèries primeres per tal de generar producció o serveis que generin moneda social.
€ 700
IMPRESSIÓ DE MANUALS
Els manuals model es distribuiran en arxius digitals, però per tallers, formacions i casos concrets serà molt útil poder disposar i fer ús d'aquestes guies d'usuari en format imprès.
€ 200
Needs Task Minimum Optimum
COMISSIONS GOTEO + BANCÀRIES
Hem de cobrir els costos derivats de la producció i distribució de les recompenses individuals
€ 150
Total € 1.400 € 2.650
Necessary
Supplemental

General information

El projecte té com a objectiu bàsic ser motor de canvi en les relacions entre totes les persones que constitueixen la comunitat educativa al centre per tal de què es generin oportunitats d'aprenentatge, igualtat en oportunitats, fomentar l'autonomia i potenciar l'economia social i solidària.
El mitja serà la creació d'una moneda de centre que permeti els intercanvis i la participació als serveis del centre. Aquesta moneda no podrà ser especulativa i es basarà l'intercanvi de serveis i bens entre persones.
Per tal de ser un procés útil per a la societat es generarà un document per tal de ser una eina replicable i útil per tota la societat.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Una proposta per oferir solucions cap a l’equitat educativa!
Volem posar en funcionament una Moneda Social al centre educatiu amb capacitat per involucrar a tota la comunitat educativa (alumnat, famílies, veïnes, profes...)
L’alumnat pot participar del procés d’implementació, convertint el recurs en una eina educativa més.

Quan el model funcioni crearem una guia per fer-lo transferible a tots els centres educatius que vulguin fer-ne ús, ja que és un model extrapolable.

El projecte consta d’una fase inicial d’ideació, disseny i fonamentació de les bases per garantir que el sistema funcioni.

La segona fase consisteix en posar en funcionament una prova pilot del projecte per tal de consolidar la seva viabilitat i fer les millores que puguin ser necessàries.

Les últimes fases del projecte consistiran en elaborar manuals i guies pràctiques per poder ajudar a altres comunitats educatives a fer servir el mateix sistema així com a la difusió d’aquestes.

Why this is important

Entre totes les incerteses que ens trobarem al camí hi ha una cosa segura: Les aules seran tan diverses com persones les trepitgin… i haurem d’estar al aguait per tal de què les diferencies no esdevinguin un obstacle…

Hem vist que algunes vegades, els aspectes econòmics poden esdevenir una dificultat i no volem que això continuï passant!

Inicialment el projecte es posarà en funcionament a l’Institut Manresa Sis, per tant el pensem perquè tots els membres de la comunitat educativa puguin viure el seu procés d’aprenentatge i creixement minimitzant els obstacles econòmics.

La motivació més ambiciosa, és pensar que aquest model serà extrapolable a altres Centres Educatius i moltes més famílies podran beneficiar-se!

equip-manresasis.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

Fomentar la participació de tota la comunitat educativa en els processos d'aprenentatge.
Aconseguir que les diferències econòmiques no esdevinguin un obstacle en el procés educatiu.
Poder fer servir el projecte com un recurs educatiu experiencial, viu i real.
Contribuir a fer que altres escoles i instituts puguin beneficiar-se del projecte.

moneda-social-3.jpg

Team and experience

L'equip porta un any treballant conjuntament per a realitzar una proposta de centre de secundària on es treballi el desenvolupament integral de les persones i on l'alumne sigui el centre de l'aprenentatge. Cada un dels membres de l'equip té el seu bagatge en l'educació reglada i no reglada.
A nivell de economia social i solidària hi ha varis membres del equip que han participar en entitats que promouen una economia alternativa i les monedes socials.

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption