Posem en marxa Som Mobilitat a Barcelona

Imaginea din antet
Watch video
 • Contributing € 20

  Kit per a un millor transport públic

  Podràs sumar a la campanya de presentació massiva d'instàcies per a una ciutat més sostenible una instància per reivindicar més transport públic al teu barri, més freqüències de pas, més tramvia, més rodalies, etc.

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 20

  Kit Reivindicatiu

  Podràs sumar a la campanya de presentació massiva d'instàcies per a una ciutat més sostenible una instància per reivindicar més carrils bici, més espai pels vianants, més espai verd, etc. al teu carrer/barri.

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 30

  Reconeixement + Samarreta

  Incloem el teu nom a l'apartat de col·laboradors de la web i una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament).

  > 19 Co-financiers
 • Contributing € 40

  Kit Revolucionari

  Obtindràs una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament), un paquet d'adhesius, 10 cartells i 50 flyers de Som Mobilitat per a distribuir al teu barri.

  > 05 Co-financiers
 • Contributing € 45

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric

  Obtindràs reconeixement al web + una T10 d'1 zona + 5 hores de mobilitat elèctrica

  > 05 Co-financiers
 • Contributing € 45

  Kit Tastaolletes principiant

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i podràs gaudir de 4 hores de mobilitat elèctrica.

  > 06 Co-financiers
 • Contributing € 45

  Fes mobilitat elèctrica compartida i menja Km0

  Obtindràs dues hores de mobilitat elèctrica compartida i un menú Km0 i ecològic a Lasal del Varador de Mataró.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 55

  Kit Tastaolletes

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic i podràs gaudir de 6 hores de mobilitat elèctrica

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 60

  Kit Tastaolletes motivat

  Obtindràs reconeixement al web una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat (inclou despeses d'enviament) i podràs gaudir de 8 hores de mobilitat elèctrica

  > 04 Co-financiers
 • Contributing € 65

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric

  Obtindràs reconeixement al web, una T10 d'1 zona + 10 hores de mobilitat elèctrica

  > 03 Co-financiers
 • Contributing € 70

  Kit Instituts de Secundària

  Vindrem a realitzar l'activitat "Parlem de mobilitat sostenible i ensenyem un cotxe elèctric" al teu institut de secundària.

  > 01 Co-financiers
 • Contributing € 80

  Kit Mou-te en transport públic i vehicle elèctric (15 hores)

  Obtindràs reconeixement al web, una T10 d'1 zona + 15 hores de mobilitat elèctrica

  > 05 Co-financiers
 • Contributing € 80

  Kit Vull moure la meva organització amb mobilitat elèctrica compartida i no sé per on començar

  Podràs realitzar un assessorament personalitzat sobre les possibilitats que té la teva organització per dur a terme una mobilitat +sostenible.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 90

  Kit Associatiu

  Vindrem a fer una xerrada sobre el projecte de Som Mobilitat al teu barri o a la teva organització + una sessió pràctica per a provar vehicles elèctrics.

  > 04 Co-financiers
 • Contributing € 95

  Kit Recicla la teva bicicleta vella

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i un curs de reutilització d’una bici abandonada (amb Biciclot)

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Kit Ralli Som Mobilitat

  Podràs formar un equip (màxim 4 persones) i participar en el proper Ralli de Som Mobilitat on guanya el que menys energia consumeix.

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Kit Me'n vaig i ja tornaré dilluns

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic de Som Mobilitat i podràs gaudir de dos dies (en cap de setmana) de mobilitat elèctrica

  > 10 Co-financiers
 • Contributing € 140

  Kit Me'n vaig de pont i ja tornaré

  Obtindràs reconeixement al web, una samarreta Km0 de cotó orgànic i podràs gaudir tres dies (cap de setmana + dill o div) de mobilitat elèctrica

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 500

  Kit Vull moure la meva organització amb mobilitat elèctrica compartida

  Podràs gaudir de 125 hores de mobilitat amb cotxe elèctric per a desplaçaments en trajectes laborals de la teva organització.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 500

  T'instal·lem un punt de càrrega al teu aparcament

  Posa el teu pàrking a disposició de Som Mobilitat: t'instal·lem el punt de càrrega i et paguem el lloguer amb hores de mobilitat elèctrica compartida.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 550

  T'instal·lem un punt de càrrega al teu aparcament (per entitats/empreses)

  Posa el pàrking de la teva organització a disposició de Som Mobilitat: t'instal·lem el punt de càrrega, et paguem el lloguer amb hores de mobilitat elèctrica compartida i venim a fer una xerrada informativa.

  > 00 Co-financiers

Entrevistem a Joan Naspleda del grup local d'Olot

03 | 04 | 2018
Entrevistem a Joan Naspleda del grup local d'Olot

Entrevistem a en Joan Naspleda, soci de Som Mobilitat (SM) i un dels impulsors del grup local d'Olot. És biòleg, músic i amant de la bicicleta. Li hem fet algunes preguntes perquè conegueu els seus motius a l'hora d'implicar-se en Som Mobilitat i com ha canviat les seves dinàmiques de transport des de llavors.

1. Quin tipus de mobilitat tenies abans de formar part de SM? Com et movies?

Mobilitat en bicicleta en primera opció i mobilitat familiar compartida (vehicles de combustió) en segona opció. En tercera opció el transport públic, però a la Garrotxa és insuficient i no era una segona opció després de la mobilitat en bicicleta o a peu, com seria el més normal i un dret de la ciutadania.

2. Què és el que et va fer fer el pas a SM?

La modernitat del projecte que aposta radicalment per una mobilitat ecològica i social i es vincula a un model de societat alternatiu basat en els valors ecològics i socials, una aposta esperançadora pel futur.

3. Quines avantatges o punts forts creus que té SM respecte altres carsharing?

Que és una cooperativa i per tant es model de consum sobirà, que passa els valors per sobre del negoci econòmic, que és desenvolupat per la gent del territori, des de baix, i per tant és un sistema resilient; SM pot oferir preus socials perquè està dinamitzat pels propis usuaris i està lliure d’estructures directives verticals i cares.

4. A nivell de grup local com us organitzeu?

Ara per ara estem ajudats per i sintonitzats amb l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, que és l’entitat comarcal que defensa un model de societat ecològic i social. Cadascú dins el grup local s’implica fins allà on vol. Els passos més significatius i els rols de dinamització en el grup local les fan un nucli obert de persones molt motivades. Tots aquests passos que es van fent s’informen i es convida a tots els membres socis-usuaris del grup local a formar-ne part. Les decisions més importants es decideixen en reunions a demanda dels socis-usuaris del grup local.

5. Quines dificultats heu tingut? Quin era el dubte majoritari de la gent quan explicàveu el model? Quin paper hi ha tingut l'administració?

La dificultat ha estat reunir els diners per assolir un dels primers objectius que era comprar un cotxe. Malgrat haver fet una campanya social força insistent per les xarxes, ens ha sorprès la dificultat que hem tingut per aconseguir aquest objectiu de finançament inicial del grup local. El dubtes majoritaris sempre han set els problemes de solapament horari entre socis-usuaris, l’estat de la càrrega i l’autonomia si vols agafar el vehicle després d’un altre ús, els limitants en l’autonomia del vehicle, els problemes que pot comportar a nivell de manteniment el fet de compartir un vehicle. L’administració local de moment està informada i li agrada el projecte; hem començat a col·laborar amb l’Ajuntament d’Olot i estem en vies de col·laboració amb altres ens d’Olot i comarca. De moment estem treballant per anar augmentant el suport de l’administració i social del projecte.

6. Quins vehicles compartiu? Quin ús en feu?

Ara mateix compartim un cotxe. Els socis-usuaris de moment en fem un ús molt puntual però estem a l’inici i ens falta explicar-ho molt en l’àmbit d’associacions o mitjançant campanyes publicitàries. Hi ha un tema molt important que està en joc que és el canvi d’hàbit de les persones i això és una cosa lenta perquè en aquest cas està vinculat a una màquina (cotxe) que té uns quants anys de vida. A mesura que les famílies hagin d’anar canviant els cotxes de les llars, aniran pensant en la possibilitat dels seveis de mobiltat compartida.

7. Amb les passes que ja heu anat fent, com us veieu d'aquí a 5 anys?

Veiem una petita xarxa comarcal de mobilitat elèctrica compartida, formada sobretot per motos i cotxes. Serà un model alternatiu de transport particular implementat i conegut. No creiem encara que fet servir de manera massiva, però si amb un augment d’usuaris al territori d’aquí a 5 anys.

8. Tens al davant un barceloní que s'està plantejant millorar la seva mobilitat, potser canviant-se el cotxe per un menys contaminant. Què li diries?

Que busqui alternatives al cotxe privat. Alternatives més barates, més ecològiques i més enriquidores que li permetran veure el món des d’una òptica també més saludable i més respectuosa, on el temps es converteix en oportunitat i no en un límit estressant.

Comments

Inicia sesión para dejar un comentario