Museu Digital d'Il·lustració Contemporània

Imaginea din antet
Watch video
 • Contributing £ 4

  Agraïment i menció al nostre web

  Moltes gràcies pel teu recolzament! El teu nom apareixerà al nostre web com un dels microfinançadors que ha contribuït a fer realitat Ilustrarium.

  > 05 Co-financiers
 • Contributing £ 13

  Agraïment + Arxiu digital del logotip d'Ilustrarium

  El nostre logo és una petita obra d'art! Ha estat dissenyat pel prestigiós estudi ZOO Studio de Barcelona (http://zoo.ad) i resumeix gràficament l'essència del projecte. Te'l podràs descarregar en alta qualitat i imprimir-lo en el suport que tu desitgis, a més de l'agraïment al nostre web.

  > 06 Co-financiers
 • Contributing £ 25

  Agraïment + Làmina del logotip d'Ilustrarium en edició limitada

  A més de l'agraïment al nostre web, rebràs una làmina de 30x30 cm amb el logotip d'Ilustrarium dissenyat per ZOO Studio (http://zoo.ad) imprès en alta qualitat i en edició limitada. Llest per emmarcar!

  > 03 Co-financiers
 • Contributing £ 34

  Agraïment + Arxiu digital del logotip d'Ilustrarium + Làmina de la col·lecció

  A més del nostre reconeixement al web i de l'arxiu digital descarregable del nostre logotip, rebràs una làmina del catàleg d'Ilustrarium format per obres dels reconeguts il·lustradors: Pablo Auladell (Premio Nacional de Cómic 2016), Javier Sáez Castán (Premio Nacional de Ilustración 2016), Sonja Wimmer, Luciano Lozano i Alba Marina Rivera (veure informació general).

  > 09 Co-financiers
 • Contributing £ 59

  Agraïment + Arxiu digital logotip + Làmina petita en edició limitada i signada per l'artista

  A més del nostre reconeixement al web i de l'arxiu digital descarregable del nostre logotip, rebràs una impressió giclée del catàleg d'Ilustrarium format per obres dels il·lustradors: Pablo Auladell (Premio Nacional de Cómic 2016), Sonja Wimmer i Mariona Cabassa (veure informació general).

  > 02 Co-financiers
 • Contributing £ 84

  Agraïment + Arxiu digital logotip + Làmina gran en edició limitada i signada per l'artista

  A més del nostre reconeixement al web i de l'arxiu digital descarregable del nostre logotip, rebràs una impressió tamany 30x40 cm del catàleg d'Ilustrarium format per obres dels il·lustradors: Pablo Auladell (Premio Nacional de Cómic 2016), Sonja Wimmer, Luciano Lozano, MO Gutiérrez Serna, Ana Bustelo, Alicia Varela i Alba Marina Rivera (veure informació general).

  > 06 Co-financiers
 • Contributing £ 210

  Agraïment + Làmina de la col·lecció + Arxiu digital logotip + Formació/taller personalitzat

  A més del reconeixement a la nostra web, l'arxiu digital del nostre logotip i una làmina de la nostra col·lecció, podreu rebre un taller sobre el poder de l'art com a eina de transformació educativa. Especialment dirigit a escoles, ampas, biblioteques, empreses o qualsevol institució que vulgui rebre una formació preparatòria sobre el tema.

  > 00 Co-financiers

About this project

Un espai per aprendre, imaginar, crear i descobrir l'art de la il·lustració.

Needs Task Minimum Optimum
Instal·lació i configuració de la plataforma web
Preparar tots els elements necessaris per la infraestructura digital del nou portal web.
£ 1,008
Disseny i producció
Creació i disseny de les pàgines estàtiques, creació de menús, programació bàsica del web.
£ 2,941
Programació i maquetació responsive
Programació responsive que facilita la mobilització de continguts en tauleta i mòbils. Inclou entre d'altres la sincronització de continguts amb les xarxes socials i altres mitjans afins, accessibilitat, usabilitat i cercador, creació d'espais personalitzats, integració de continguts audiovisuals, etc.
£ 1,849
ELABORACIÓ DE CONTINGUTS MÍNIMS
Elaboració i producció de continguts textuals i audiovisuals mínims.
£ 1,681
Comissió goteo + transaccions bancàries
Cost derivat de la comissió rebuda per Goteo 4% (càlcul sobre el pressupost mínim) + 2% de les transaccions bancàries
£ 504
Gestió, producció i enviament de recompenses
Costos derivats de la gestió, producció i enviament de les recompenses.
£ 1,260
Comissió goteo + transaccions bancàries
Costos de la comissió rebuda per Goteo sobre el pressupost òptim + les comissions bancàries per transacció.
£ 252
Ampliació de continguts
Elaboració i disseny d'altres continguts textuals, interactius i materials didàctics audiovisuals + traduccions dels continguts bàsics.
£ 2,773
Total £ 7,983 £ 12,268
Necessary
Supplemental

General information

La il·lustració s'ha convertit en un fenomen essencial de la comunicació visual actual que impacta en tota mena de manifestacions culturals: llibres, cinema, televisió, cartells, món audiovisual, objectes quotidians, revistes, premsa, publicitat, moda, etc. És una forma d'art propera i una eina de comunicació i expressió creativa que connecta especialment amb el públic infantil i juvenil.

Arrel de l'experiència dissenyant i elaborant el nou programa educatiu de la Fundació Joan Miró de Barcelona, en el que hi participen més de 20.000 alumnes en un curs escolar, sorgeix la necessitat de crear una eina educativa innovadora, basada en la necessitat de disposar de més recursos a la xarxa que facilitin l'apropament a l'art a partir de la pròpia experiència creativa.

Actualment no existeix cap espai amb aquestes característiques i per això volem crear el que seria el primer Museu Digital d'Il·lustració Contemporània, plantejat com una plataforma on poder descobrir l'art de la il·lustració de manera participativa i aprofitant la seva vessant pedagògica per generar recursos que contribueixin a la renovació de l'educació artística.

Per fer-ho realitat ens cal el teu suport! Contribueix a fer-ho possible i rep a canvi una il·lustració d'un dels nostres artistes!

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Ilustrarium vol convertir-se en la primera plataforma digital dedicada a la mostra i difusió de l'art de la il·lustració, concebuda i dissenyada com a eina pedagògica per a escoles, famílies i amants de l'art. Amb ella volem dotar de recursos tant a pares com a mestres, per poder accedir a l'art sense limitacions, partint d'una filosofia educativa que situa l'usuari al centre de l'experiència.

El nostre objectiu es poder oferir tots els continguts i recursos (guies didàctiques, fitxes informatives, exposicions virtuals, entrevistes, jocs, etc.) de forma gratuïta i accessible a tothom, convertint-la en una eina digital de gran utilitat per gaudir i treballar tant en família com a l'aula.

L'elaboració i presentació dels continguts tindran un enfocament innovador, basat en les principals tendències actuals en educació i tecnologia consolidades en molts dels centres educatius del nostre país: treball cooperatiu, gamificació i treball al núvol.

Amb aquesta eina pretenem que l'art esdevingui un recurs en sí mateix per potenciar la capacitat creativa que tots tenim i alhora promoure un aprenentatge significatiu a través de la pròpia experiència de sentir, crear i compartir.

RECOMPENSES
Com a agraïment a la vostra col·laboració, els cofinançadors del projecte podreu rebre una il·lustració dels artistes de la galeria (tots ells de gran renom), que tant generosament han cedit amb motiu de la campanya. Les làmines en edició limitada són giclée prints: un tipus d'impressió realitzada amb la tecnologia més avançada i tintes ultrachrome que permet reproduir imatges artístiques obtenint la màxima qualitat i fidelitat respecte l'original, a més de garantir una altíssima durabilitat, amb la qual treballen molts museus i galeries d'art.

A Ilustrarium, utilitzem a més un suport de paper fine art d'alt gramatge 100% cotó, lliure d'àcids, que ha estat dissenyat especialment per a la reproducció d'art. La impressió es realitza només en tirades curtes i cada print està signat i numerat pel seu autor. Una peça que us acompanyarà tota la vida.

0-107.jpg

Why this is important

Des de la seva creació, fa mes de set anys, la galeria d'art Ilustrarium ha tingut una clara vocació educativa. Aquesta s'ha materialitzat en totes les activitats organitzades al llarg d'aquests anys: exposicions, tallers i altres propostes dirigides principalment al públic infantil i juvenil. Paral·lelament, hem treballat en el desenvolupament de noves metodologies d'educació artística en l'àmbit dels museus, podent detectar una gran demanda per part dels docents i també de les famílies d'un espai de referència que els ofereixi informació i recursos per apropar-se a l'art d'una manera diferent.

Amb l'objectiu de satisfer aquesta necessitat i alhora poder difondre el treball de molts creadors que, tot i tenir un gran impacte cultural, tenen escassa presència a les sales d'exposicions, volem crear un projecte especialment dirigit a la comunitat educativa, a les famílies, als nens i joves de tot arreu i a tots aquells que reconeixen els valors de l'art i la creativitat a l'ensenyament.

0-109.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

L'objectiu principal de la campanya és obtenir els recursos econòmics necessaris per a finançar el disseny de la plataforma web i l'elaboració dels continguts bàsics (informació general, catàleg d'artistes, guies didàctiques i propostes d'activitats). Es tracta doncs de posar entre tots la primera pedra d'un projecte que haurà de seguir creixent i evolucionant segons les necessitats dels seus usuaris.

0-106.jpg

Team and experience

Som un equip de professionals de diverses procedències i trajectòries amb un objectiu comú: la creació d'una eina digital que contribueixi a la transformació educativa a través de l'art i la creativitat com a valors culturals. D'acord amb les necessitats del projecte, museòlegs, mestres, pedagogs i altres experts en la matèria, aportarem les competències necessàries per a elaborar i dissenyar els continguts de la plataforma, juntament amb els artistes Pablo Auladell (Premio Nacional de Cómic 2016), Javier Sáez Castán (Premio Nacional de Ilustración 2016), MO Gutiérrez Serna, Alba Marina Rivera, Javier Zabala, Ana Bustelo, Alicia Varela, María Castelló Solbes, Daphné Bally, Sonja Wimmer, Mariona Cabassa, Ester García i Luciano Lozano.

L'empresa iuris.doc (http://iurisdoc.com/), especialitzada en entorns digitals, serà l'encarregada del disseny i programació del web. El seu equip de professionals aportarà la seva llarga experiència en projectes relacionats amb el món de la cultura i l'educació a la creació d'una eina digital innovadora.

Però sobretot valorem també la participació dels propis nens i nenes com a element clau en l'execució del projecte. A través de grups de treball de diferents escoles, els alumnes participaran directament en l'elaboració de continguts, testeig de jocs, disseny d'activitats, etc.

Aquest equip interdisciplinar està coordinat per la historiadora de l'art Marta Ardite, especialista en educació artística, fundadora de la galeria Ilustrarium i actualment encarregada de la renovació del programa educatiu de la Fundació Joan Miró de Barcelona.

equip-ilustrariumilustr01low.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption