CONNECTEM! Famílies a l'escola

Imaginea din antet
Watch video
 • Contributing £ 4

  Recompensa 5W

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi ;)

  > 03 Co-financiers
 • Contributing £ 13

  RECOMPENSA 15W

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi + enllaç per descarregar titelles retallables dels personatges del vídeo + manual digital del projecte :)

  > 02 Co-financiers
 • Contributing £ 25

  RECOMPENSA 30W

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi + enllaç per descarregar titelles retallables dels personatges del vídeo + manual digital del projecte + tassa o samarreta :)

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 42

  RECOMPENSA 50W

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi + enllaç per descarregar titelles retallables dels personatges del vídeo + manual digital del projecte + tassa i samarreta + aparició en els crèdits del vídeo resum :)

  > 02 Co-financiers
 • Contributing £ 84

  RECOMPENSA 100W

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi + enllaç per descarregar titelles retallables dels personatges del vídeo + manual digital del projecte + tassa i samarreta + aparició en els crèdits del vídeo resum + assistència a les trobades trimestrals del projecte + esmorzar amb famílies i mentors :)

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 168

  EMPRESA O ENTITAT COLABORADORA

  Enllaç al vídeo resum del projecte + invitació a la festa final del projecte + sorteig samarreta Barça signada per Messi + enllaç per descarregar titelles retallables dels personatges del vídeo + manual digital del projecte + tassa i samarreta + aparició en els crèdits del vídeo resum com a empresa o entitat col·laboradora + assistència a les trobades trimestrals del projecte + esmorzar amb famílies i mentors :)

  > 00 Co-financiers

About this project

Apropar a persones i famílies que volen millorar la seva comunitat educativa a partir del mentoratge, l’acompanyament i la participació.

Needs Material Minimum Optimum
Material recompenses
Tasses, samarretes
£ 168
Manual final del projecte (orientacions metodològiques) - Format On line
Disseny i maquetació del manual
£ 168
MANUAL FINAL DEL PROJECTE (ORIENTACIONS METODOLÒGIQUES) - FORMAT FÍSIC
Impressió del Manual Final del proyecte
£ 378
Needs Task Minimum Optimum
Festa final (materials, menjar, músics, etc.)
Materials per a la festa. Catering. Músics.
£ 420
Material trobades trimestrals de mentors/es
Materials fungibles i formatius
£ 84
4 seminaris formació de mentors/es i agents de la comunitat educativa
Materials didàctics i formatius (papereria i digital, disseny) i material fungible.
£ 1,681
Esmorzar família-mentor/a (1a sessió de coneixement)
Cafés i menjar
£ 84
Talleristas/formadors seminaris
Contractació d'experts per a seminaris
£ 756
MATERIAL ALTRES RECOMPENSES
Material de recompensa per a noves donacions
£ 84
TALLERISTES / FORMADORS SEMINARIS 2
Seminari d'aprofundiment sobre la promoció educativa i escolar entre famílies Rroma i la interculturalitat als centres educatius
£ 1,008
AMPLIACIÓ FESTA FINAL
Material per a més participants
£ 210
Total £ 3,361 £ 5,042
Necessary
Supplemental

General information

El projecte CONNECTEM! vol incidir des de la proximitat i la construcció de vincles en la millora de les possibilitats educatives, la convivència escolar i la participació de les famílies als centres. Famílies i mentors, amb el suport de la FSG (i el teu), podran participar d’aquest procés per a construir plegats una millor educació pels nens i nenes. Es tracta d’un projecte pioner, que supera l’acompanyament o el reforç escolar, i que tracta d’aconseguir, tant als cicles de primària com de secundària, un context educatiu millor, més implicat, ric i divers en el que les famílies siguin les protagonistes.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

CONNECTEM és un projecte de mentoratge que ofereix iniciar un procés de coneixement i intercanvi entre persones que ja formen part activa de la comunitat educativa i d’altres que s’hi incorporen o volen reforçar la seva participació.
La idea és engegar un projecte en el que mentors/es puguin acompanyar a famílies en l’acollida i la promoció de la participació en els centres educatius, millorant l’educació de tots i totes.

CONNECTEM! neix de la creativitat, la il·lusió i la vocació. Es tracta de:

-UN PROJECTE DE TOTS I TOTES: la idea és involucrar al màxim de persones, de la societat en general (per això una proposta de crowdfunding, és clar!) i, en concret, de la comunitat educativa. Es tracta de potenciar la participació i les relacions entre les persones que comparteixen entorns (entre les famílies, de les famílies amb els profes, de les famílies amb els monitors/es de les extraescolars, entre tots i totes!).

-UNA APOSTA INTERCULTURAL: encara que parlem molt d’interculturalitat, aquesta cal experimentar-la i posar-la en pràctica. Des de la FSG creiem que no hi ha millor manera de trencar barreres, prejudicis o estereotips, que coneixent-nos com a persones, des del tu a tu, des de relacions d’igualtat que respectin i valorin la diferencia. El CONNECTEM! permet que persones de diferent origen i/o cultura es coneguin establint relacions des de la proximitat, la confiança i el valor mutu.

-UNA PROPOSTA DE MENTORATGE: sí, sí!, ja ho havíem dit!, el mentoratge guia la nostra proposta metodològica. Per varies raons. El mentoratge és un voluntariat, i apostem per a que la transformació social es doni a través de la societat civil i que les persones siguin les protagonistes del seu propi camí i realitat. A més, el mentoratge permet construir relacions des de la igualtat i des d’espais més informals de relació i, fins i tot, d’ajut mutu. Posant en valor la relació i el que ens pot aportar.

-UNA INICIATIVA PARTICIPATIVA I COMUNITÀRIA: el projecte vol potenciar la participació de les famílies amb la idea de que són un element clau de la comunitat educativa, entenent així els centres educatius no només com a un agent passiu, sinó com un ecosistema propi (una comunitat) on tothom i té cabuda per a construir.

-UNA XARXA ACTIVA I DINÀMICA: treballem en xarxa i és molt important que el CONNECTEM! es desenvolupi en les xarxes socioeducatives i locals que ja existeixen, i que, fins i tot, aquestes xarxes puguin fer seu el projecte, més enllà de la FSG.

-UN MODEL REPICABLE a altres centres o espais: exacte!, és un model que es pot reproduir a qualsevol localitat, xarxa o centre educatiu, perquè l’important són les persones i les ganes de millorar la seva comunitat educativa.

imatge5.jpg

Why this is important

La FSG porta anys treballant i liderant projectes de promoció i èxit educatiu adreçats a les persones (infants, adolescents i famílies) gitanes en concret, i a la comunitat educativa en general. Encara que ens avalen tant els resultats aconseguits com la valoració de la xarxa educativa, creiem que la transformació i millora social només es pot aconseguir amb la participació del màxim de persones i organitzacions de la nostra societat. Tots i totes sumem, i tots i totes som necessaris per aconseguir millorar les condicions de vida de les persones i la millora també del nostre entorn.

Amb aquesta visió també entenem els projectes que s’engloben en l’àmbit educatiu, en el qual sempre fomentem l’autonomia i la construcció de ponts i de xarxes. Per això, a banda del nostre treball d’intervenció, volem fer encara més protagonistes a les persones (famílies, pares i mares, professors/es, etc.) que configuren la comunitat educativa.

La motivació també sorgeix, tal i com es veu al vídeo de presentació, de poder detectar com a equip en la experiència del dia a dia les necessitats que es mostren i les possibles solucions. Creiem a més, que aquesta iniciativa no només milloraria la participació de les famílies als centres educatius, sinó que milloraria la convivència i les relacions interpersonals i interculturals de les comunitats educatives i dels entorns en general. Generant així relacions positives de referència.

Tot i que el projecte CONNECTEM! s’adreça, en el cas de les famílies, específicament a famílies gitanes, per a facilitar un major sentiment de pertinència i participació a l’escola, entenem que no es tracta d’un procés en una sola direcció. Dit d’una altra manera, volem incorporar i fer suport a altres persones dins de la comunitat educativa (mentors/es, que també podrien ser Rroma o no), que potser ja estan facilitant aquesta acollida, com a mentors/es que siguin reconeguts/des. A part d’això, com ja comentàvem, es tracta d’un model replicable amb famílies i persones de qualsevol origen o cultura.

p1040867--2.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

L’objectiu general de CONNECTEM! és fomentar la participació, en general de totes les famílies, i en concret de les famílies Rroma a l’entorn educatiu, a partir d’un projecte de mentoratge.

Altre objectius són:

-Potenciar una escola inclusiva de tots i totes.
-Fomentar les relacions entre famílies, entre famílies i escola, entre famílies i comunitat educativa, i interculturals.
-Millorar l’acompanyament de les famílies nouvingudes.
-Fomentar relacions de confiança i proximitat entre famílies i escolar.
-Sensibilitzar sobre la situació de famílies en vulnerabilitat o risc social.

dsc-2509---3.jpg

Team and experience

Som una entitat social sense ànim de lucre que presta serveis per al desenvolupament de la comunitat gitana a tot l’Estat i a l’àmbit Europeu. A Catalunya portem 16 anys desenvolupant la nostra tasca. La nostra missió és la promoció integral de la comunitat gitana, des de l'atenció a la diversitat cultural i la lluita contra la discriminació, per permetre l'accés de les persones gitanes als drets, serveis, béns i recursos socials en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

El projecte Connectem! s’emmarca dins del Programa Gitanos de l’Est de la FSG Barcelona, un programa d’intervenció integral amb població Rroma en situació de vulnerabilitat, desenvolupat a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. El programa, que dura ja 11 anys, es desenvolupa principalment en cinc àmbits: necessitats bàsiques, salut, educació, ocupació i habitatge, entre els quals es dona especial atenció a l’escolarització i el suport familiar. Així doncs les accions concretes d'educació, reforç i oci educatiu sempre es fan des de la integralitat, tenint en compte que la participació i implicació de les famílies és fonamental.

Ara mateix, l’equip gitanos de l’est el formem quatre professionals (la Catherine, la Cristal, la Mihaela i l’Òscar) totes amb una llarga experiència i implicació amb les famílies i els nens/es rrom de Romania. Treballem de valent i amb una gran il•lusió amb la idea de contribuir en la millora d’oportunitats de tots/es les persones que hem pogut conèixer al llarg d’aquests anys.

Ens engresca la idea de portar a terme un projecte innovador i que pot suposar un avenç més en la millora de les necessitats que percebem en el dia a dia. A més a més, creiem que no és un projecte més: aquí les famílies i la comunitat educativa són les protagonistes, i nosaltres només volem facilitar que sigui així.

20391-1607673306143165-8503339505087421643-n.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.